Novi susjedi je program podrške i pomoći novim susjedima, koji žive i rade na zapadnom dijelu grada Zagreba. Program je namijenjen za nove doseljenike, strance i strane radnike, građane koji pripadaju nacionalnim manjinama, tražitelje i uživatelje međunarodne zaštite. Program obuhvaća sadržaj, od jednostavne dobrodošlice, upoznavanja i druženja s novim susjedima, preko tečajeva hrvatskog jezika i kulture, do pravne, psihološke i savjetodavne pomoći i podrške u njihovim izazovima, potrebama i aspiracijama.

TEČAJ KOREJSKOG JEZIKA u Kući Nade nastao je kao odgovor na veliki interes lokalne zajednice za učenjem ovog stranog jezika. Trenutno u svom trećem semestru ovaj program broji devet različitih početnih i naprednih grupa polaznika osnovnoškolske, srednjoškolske i odrasle dobi. Osim učenja korejskog jezika, jednom mjesečno organiziraju se kulturološki susreti s ciljem upoznavanja korejske kulture, povijesti, tradicije i kuhinje. 

Povezani članci

  • Korejska večer
    Unutar programa Novi susjedi Kuća nade organizirala je prvu korejsku večer. Gosti su imali priliku upoznati se s korejskom kulturom i glazbom, isprobati tradicionalnu korejsku…