Programi

Sunce – za djecu i mladež

Program Sunce

SUNCE je program pomoći i podrške djeci i mladima od 9 do 19 godina, u odgoju, učenju, obrazovanju, profesionalnoj orijentaciji, socijalizaciji i svrsishodnijem korištenju slobodnog vremena. Program je zamišljen da primjenom najboljih socijalnih principa i praksi bude dodatna podrška i pomoć postojećem nastojanju škole i obitelji u odgoju i obrazovanju djece i mladeži. Program Sunce uključuje: instrukcije u odgoju i obrazovanju, program mentorstva, praktične radionice za pomoć u razvijanju navika i vještina učenja te pripreme za malu i veliku maturu.


Srebrna generacija

Program Srebrna generacija

SREBRNA GENERACIJA je program pomoći i podrške ljudima treće životne dobi. Obuhvaća sadržaje od jednostavnih osobnih posjeta osamljenima, preko organiziranog, osmišljenog povezivanja i druženja, do stručne pomoći i podrške u izazovima, potrebama i stremljenjima generacije treće životne dobi.


Novi susjedi

Program Novi susjedi

NOVI SUSJEDI je program podrške i pomoći novim susjedima, koji žive i rade na zapadnom dijelu grada Zagreba. Program je namijenjen za nove doseljenike, strance i strane radnike, građane koji pripadaju nacionalnim manjinama, tražitelje i uživatelje međunarodne zaštite. Program obuhvaća sadržaj, od jednostavne dobrodošlice, upoznavanja i druženja s novim susjedima, preko tečajeva hrvatskog jezika i kulture, do pravne, psihološke i savjetodavne pomoći i podrške u njihovim izazovima, potrebama i aspiracijama.

Volontiranje u Kući Nade