Pomoć Ukrajini je humanitarna akcija koja se održavala jednom mjesečno u svrhu prikupljanja donacija, hrane, lijekova, odjeće i ostalih potrepština za stanovnike zatečene ratom u Ukrajini. Volonteri Kuće nade osobno su otpremali pošiljke u Ukrajinu, a od samog početka rata u Ukrajini Udruga je u svom objektu omogućila i smještaj na dulji ili kraći period za 90-ak Ukrajinaca.

Svima je pružena potpuna skrb u prehrani, higijenskim uvjetima, za spavanje, te pomoć u pravnim pitanjima, pronalasku trajnog smještaja i posla, te učenja hrvatskog jezika.

Iako Udruga nije bila financijski spremna na ove okolnosti jer se spremala i planirala imati socijalne programe za naselja na potezu Podsused – Vrapče, uspjela je pružiti pomoć potrebitima kroz vlastita sredstva koja su većinom donirana od pojedinaca i organizacija, te paketima Crvenog križa jednom mjesečno po osobi.

Povezani članci:

  • Večer donatora Kuće nade
    Kuća nade je 10. ožujka organizirala večer druženja i zahvale za sve koji su dosad podržavali rad Kuće nade, a pogotovo onima koji su pokazali…